Tuesday, February 07, 2012

Sõda Tšetšeenias : ühe sõduri lugu

Arkadi Babtšenko - Sõda Tšetšeenias: ühe sõduri lugu
Grenader 2011

Korraliku elamuse saab lugedes käesolevat raamatut kuni leheküljeni 200. Võib lugeda veel ka kuni 269-ni, kuid soovitatavalt mitte edasi, sest kaante boonuseks topitud autori hilisemad, mitme erineva väljaande jaoks näpitsetud, lühilood annavad vaid paar lisafakti varemloetule, jäädes valdavalt keerlema kirjaniku püüdluste ümber filosofeerida pateetilistel teemadel ja needki mõtted on tihti juba üks-ühele varsemalt raamatust läbi käinud. Poole peale on aga igati põnev lugeda ja kuigi siingi on teatud paisutamist kus legendid on kirjutatud faktideks, on lugemisvara siiski informatiivne ning haarav. Peale raamatu lõpetamist vaatasin netist kahte mobiiliga tehtud koduvideot millest esimeses langes venelaste konvoi tsetseenide varitsuse ohvriks ning teises oli vene vägede poolne küla puhastamise aktsioon ja avanes tõesti selline pilt nagu raamatust loetu põhjal ette kujutasin. Üsna veider oli vaadata värskeid laipu teades, et veel minut tagasi olid need noored inimesed veel elus.

4 comments:

Lauri said...

Ma see-eest vaatasin ükskord videot, kus araabia palgasõdurid kinnivõetud venelastel kõrisid läbi lõikasid ja see tekitas mus soovi mitte iial enam taolisi videoid vaadata.

Anonymous said...

Kui näeks Hong Kongi King Kongi ära siis enam Macis ei käiks.

Trash said...

Hong Kongi King Kong on mul endal samuti nägemata. Nüüdseks isegi nimi meelest läinud.

Trash said...

Ma vaatasin paar kuud tagasi videot kus 2 aafrika gängstat rivaalide poolt bensuga üle valati ja põlema pandi. Päris valus oli see, et üks tüüpidest üsna söestununa ajas end veel istukile, kuigi oli minuti jagu vähemalt vaikselt lamades lõõmanud.