Tuesday, April 24, 2012

Project Dekadenz - Bullets Of Peace

Project Dekadenz - Bullets Of Peace 
Project Dekadenz 2012

01. Pill Artillery 
02. Gory Glory 
03. Cancer Of Society 
04. Peace Through Violence 
05. Bullets Of Peace 
06. Drugcore 
07. Euthanasia 
08. Salt 
09. Greed Circle Is Closed 
10. Wine and Acid 
11. Dirty Days On Drugs 
12. Supilinna päevad 
13. Under The Sword 
14. Burial Of The Dead

 Download - Lae alla! 

Albumi nimilugu "Bullets Of Peace" meeldis mulle koheselt. Reliisiti see meediakanalitesse juba pool aastat tagasi ning sellest hetkest peale jäin Project Dekadenz´i täispikka ootama. Seega võib öelda, et plaadi pihku saades olin õnnelik. Ülev meeleolu aga kuulates taandus, sest täispikkuses ei suutnud teos hoida ei energiat ega kompaktsust. Lihtsalt öeldes tundus liiga pikk olevat, kuigi 35 minutit ei ole digitaalse meedia ajastul mingi võrrandiga liiga palju. Mina isiklikult oleksin panustanud lühikese ja lööva tosinkond minutit kestvale EP-le, rookinud välja kõik "metallica lood" ja palad mille järgi võid tantsida küünal peos ilma, et leek kustuks. Löönud peale kõva sõela ja halastuseta jätnud 2/3 kogu materjalist (kõik üle 2,5 minutilised lood) avaldamata, sest ega esikalbumilt välja jäämine tähenda automaatselt, et neid lugusid enam kellelegi ega kunagi vaja lähe. EP puhul oleks saavutatud effekt, et peale korra CD-mängijas keerlemist lähed ja vajutad taas play nuppu ja siis veel kord. Nüüd aga olin igal neljal korral plaati täispikkuses läbi kuulates viimase veerandini jõudes väsinud ja tüdinenud, seda enam, et muusikaliselt hoiab Project Dekadenz korralikku keskmist, mitte ei paku nüansse mis iga loo eraldi esile tõstaksid ja ainukõlaliselt äratuntavaks muudaksid. Hea, aga seda vaid žanrisiseselt.
Palju juttu on keerelnud ka plaadi DIY aspektide ümber, kuid siingi näitas bänd üles vähest (tõsi küll tingituna ajanappusest) originaalsust. CDR-i paindlikkus lubab ellu viia tuhandeid ideid plaadi pakendamise ning välise külje disainimisel ja seda teades tundub arvutis kõrvetatud markeriteksti ning mustvalge koopakaantega reliis liiga tavalisena. Pudel punast spray värvi, paar ruutmeetrit kartongi, käärid ning liimituub oleks mitmeid kordi tugevama isikupärasema jälje jätnud.

Aga kuulake ise ja otsustage, sest Project Dekadenz on albumi tasuta jagamiseks netti riputanud. Ning saate uurida ka kujundust, sest loosin välja ja saadan postiga võitjale koju ühe bändi esikreliisidest. Viimase saamiseks mine Trash Can Dance´i Facebookilehele ja jäta sinna või saada meilile gtm242(ÄTT)hot.ee vastus küsimusele...

et mis stiili mussi Project Dekadenz spetsiifiliselt viljeleb?
 Vastusevariante annan seekord neli:

1. A-Beat
2. B-Beat
3. C-Beat
4. D-Beat

Vihje vastusele leidub all pool ja loos lukku 2 nädala päast. 



Viriseks väheke veel selle üle samuti, et alla laetavas folderis puuduvad korralikud mp3 failinimed ning seetõttu kuulab iga mees vastavalt oma arvutiprogele selle plaadi lugusid erinevas järjekorras. Kas see muidugi tähtsust omab, aga ikkagi.

No comments: