Thursday, August 02, 2012

The Flying Swords of Dragon Gate

Long men fei jia - Hark Tsui 2011

 Tsui Harkil on wuxia kuldreeglid selged, ei mingit kahtlust selles! Käesolev linalugu oli just ülitäpselt neid klassikalise mõõte järgiv, kuid mitte kõiki. Stoori suurepärane, karakterid kõik täppis, tegevuspaigad nagu peab ning näitlejad kenasti sobivad. Justkui oleks perfektne film, aga... faking 3D jaoks tehtud, mis tähendas seda, et arvutigraafikaga oli kõüvasti üle pingutatud. Mitmed võitlusstseenid, mis küll põnevad ja kenasti seatud koreograafiaga, nägid välja justkui multifilm. Justkui 3D multifilm. OK, ma kannatan välja veel actionstseenides arvutigraafikaga loodud mõõgad, madudena siuglevad siidist varrukad ning lendavad puidupilpad ja prügi, aga kui tegelased ise näevad juba välja raali loodud pikselinimestena, siis kirtsutan nina. The Flying Swords of Dragon Gate näitas ka suurepäraseid võimalusi arvutigraafika kasutamiseks, aga need olid pisikesed detailid suurte ja võimsate tehiskuvandite seas ning paratamatult jäid massiivsete rumaluste varju. Samuti on film liiga huumorivaene. Näha saab küll paari nalja mis žanri vundamendi, ehk segi aetud isikute juhtumistele ehitatud, kuid sellega asi piirdub ning "nii rumal, et nii armas" faktorit sisse ei tooda. Siis korralik hea standard sisu ja tegelaskujud, aga üle pingutatud arvutikasutus ning liiga näpuotsaga nalja. 3,5/5


Äge tegevuspaik - olemas! 
Ägedad tegelaskujud - olemas! 
Inkognito esinemine - olemas!

2 comments:

Anonymous said...

Ei suutnud 10 minutitki vaadata. Nagu sa ütlesid, et tegemist rohkem 3d multikaga. Need, kes seda 3d kinos kaemas käisid, kiitsid just 3D efekt ja muud sodi, mis ekraanilt välja lendab. 2D-na ei sobinud üldse. Kohtades, kus praktilised efektid oleks usutavamad ja vb isegi kergem teha, selle asemel oli lihtsalt 3d junn.

Trash said...

Võib-olla kinos 3D-na ei tundu nii multikas, vaid kõik on loomulikum. Stoori oli aga iseenesest hea, kuldlinn oleks võinud küll väljas olla imo.