Monday, September 10, 2012

Hustler White

Hustler White - Rick Castro, Bruce La Bruce 1996

 Tõestus, et Bruce La Bruce on tegelikult halb filmilavastaja ning see selgub, kuna film mille ta on teinud koostöös teise režissööri Rick Castro'ga on tema karjääri absoluutne tipp. Andestage mulle, et teen sellise avalduse kõiki tema linalugusid nägemata, aga siiani olen ju nimelt vaid koort riisunud ning kui seal ka on teisi filme veel, siis need on veelgi viletsamad kui ta minu silme alt läbi käinud looming. Ideid mehel ju jagub ja UG on ka nii, et võtab käeseljal karvad püsti, aga hoogsust jääb väheks ning vaimukuste vahel on selliseid auke, et unustad vahepeal ära mida vaatad. On ja saad aru, et on, aga ikka jääb nii palju puudu.
Ja siis on seal on Hustler White pakkumas kõike seda mida varem Bruce La Bruce´i filmides vaid näpuotsaga anti, ehk underground filmi kohta korralikku näitlemist, piisavalt musta huumorit ja teravaid vaimukusi ning pidevat tempot mis hoiab sind filmi küljes. Ära ei saa unustada samuti linaloo informatiivset tausta, sest üüripoiste maailmas keereldes jagatakse infot ka Inglite Linna tänavaprostituutide elu-olu ning mõttemallide kohta. Sees on justkui populaarteaduslik aspekt.
Filmi suurimaks plussiks on kahtlemata peosas, LA rendipoisina, üles astuv Tony Ward - mees kes heitis üle parda hoogu saava karjääri vaid selleks, et mängida väikeseeelarvelises poolpornograafilises (on cut ja uncut versioon) filmis tagumikku välja üürivat kutti. Mees särab - kogu ta olemus (elukogenud küüniline callboy, aga samas ka hooliv üksikisa) , riietus (rebitud sääretega teksad, tanksaapad ja nibudeni üles keritud valge maika) ning välimus (lakutud italiano) on nii stiilne, et isegi alati übercool Bruce La Bruce ise jääb tema kõrval kahvatuks üheplaaniliseks kujuks ning muudab lõpus meeste vahel toimuva armuloo punnitatuks. Monti Ward on lihtsalt nii lahe kutt, et igasuguste teiste meeste asetamine ta kõrvale on tühine mõttetu käik. Hustler White oli minu jaoks meeldiv segu odavast kinost, pedehuumorist ja pedeteabest ning mõnusast üheksakümnendate õhustikust. Bruce La Bruce parim, aga seda kohe kindlasti tänu Rick Castro'le. 4/5

LA hustlers.

2 comments:

Anonymous said...

Muidu on tore blogi, aga millal sa sellest pedevaimustusest ükskord üle saad?

Trash said...

Bruce La Bruce filmidega olen ühel pool ja ega hetkel ühtegi nn. pedekino veidrat tähteost silmapiiril ei liigu.