Thursday, November 15, 2012

A Room with a View

A Room with a View - James Ivory 1985

Aastate tagune lemmikfilm, aga olin jõudnud juba unustada kui väärtusliku linalooga tegu ning pidasin ammust armastust sõltuvaks sellest, et kahekümneselt lihtsalt sai palju kostüümidraamasid vaadatud ning nauditud. Aga ei, filmi nunnumeeter oli pidevalt põhjas ning vaatamine selline õndsus, et hakka või antidepressante sõõma kui lõputiitrid ette tulid. A Room with a View tundus justkui Ivory loomingu pöördepunkt olevat mõistes, et film sisaldas tema hilisemate tööde kombekat tõsisust ning kergelt dramaatikat, aga ka varasemast tuttavat ülipeenelt välja toodud ja mängitud huumorit ning lavastaja noorpõlveanarhismi. Lisaks nii tugeva doosi romantikat, et peale sedaei tundu isegi Pam´i ja Jim´i afäär The Office US sarjas märkimisväärne.
Loodud on suurepärane olustik, kuid rõhu asetan ikkagi näitlejatele - imearmas pisike Helena Bonham Carter, võrratud Maggie Smith ja Denholm Elliott, raamatukoist saamatu Daniel Day-Lewis ning hingeline Julian Sands. Meeletu elamus neid kõiki, ning mitmeid muid briti kostüümidraamade raudvarasse kuuluvaid näitlejaid, ekraanil näha, aga samas ka justkui nukker moment, et see ilusaeg milfilm valmis on möödas ning nii peaosalised nüüd hulga kahvatumates rollides müttamas. Ameerikas on staarid, inglismaal näitlejad. Nautige head väljapeetud romantilist komöödiat! Ise vist huvi pärast vaatan ära ka remake´i. 5/5

10 eurosenti DVD. Parim investeering.

4 comments:

Raigo said...

Pagan, mu kahekettaline versioon maksis ilmudes küll sadades kordades rohkem... :)

Trash said...

Mul endal tuleb aeg-ajalt nutt kurkku kui DVD riiuli ees peatun ja mõnede varasemate diskide hindade üle mõtlema jään ja siis kohe veel sinna peale, et kas mul tegelikult üldse neid vaja oli.

Raigo said...

Oh kui tuttav tunne. :D

Trash said...

Ma ostsin A Room with a View Paavli kaltsukast. Ladusin hunnikusse umbes 20 filmi alul ja siis poest lahkudes võtsin vaid selle, sest teadsin, et tahaks seda kohe vaadata. Muud oleksid jäänud lõpuks ikka vedelema ja ruumi võtma. Ihalesin üht BBC kostüümisarja samuti, aga ei leidnud diskideposust üles teist osa, muidu oleks need ka võtnud.