Sunday, December 30, 2012

Brickleberry - 1. season

Brickleberry - 1. season - created by Roger Black, Waco O'Guin 2012

Ainuke etteheide on episoodi sisene temaatika ehk teatud sisu sisse kirjutamine ning selle järgimine stiilis, et ühes osas teeme seda, teises tooda ning kolmandas läheme sinna. Superjail suutis mõne minuti vaid teemat arendada ning siis kiskus kaoseks ja absurdiks kätte ja analoogsest lähenemisest tundis Brickleberry puhul samuti puudust. Mina olen valmis täiesti seosetut materjali avasüli vastu võtma ja kiidan igat laadi ebaseaduspäraseid käänakuid ja süžeetrikitamisi taevani. Huumori, kui sellise, saab üles ehitada ka ilma minijutustust loomata. Sari aga oli selline tüüpilise episoodi sisese looga a´la Family Guy, Simpsonid või Ugly Americans. Mitte halb, aga kaos on veelgi huvitavam.
Nüüd aga kiitused ja esmalt kaks enim silma hakanud asja. Kahe sarja looja nimed on algustiitrites kordamööda esimene või teine, jättes kena sõbraliku diili mulje, et ei ole üks tähtsam tegija ega teine samuti. Kordamööda - armas! Respekt ka naljade välja toomata jätmise eest situatsioonides kus vaataja neid juba niigi teab ja peas õieti kokku oskab panna. Nägi välja nii, et ontliku momendi peale justkui hakati midagi ütlema, aga siis mainiti vaid moka otsast, et ahh, teate küll... Ja muidugi vaataja teab ja naerab, sest ega loll ju seda seriaali vaatama ei asu, kuigi IMDb keskmist vaatades jääb mulje, et mitmed rumalad on siiski pilgu peale pannud.
Need kaks eelpool mainitud märki aga ei anna ju lõpuks ikka pilti animatsioonisarjast Brickleberry. Nii et mis on siis see? Brickleberry on nekrofiilia, sodoomia, tavaline ja ebatavaline homoseksualism, vägivald, anaalsärts, hillbillyhuumor, pedofiilia, natsiteemad, N-sõnaga seotud eelarvamused ja klišeemängud, insest, hoorad ja neitsid, alkohlism, narkomaania, juudid ja ja ja ... seda nimekirja võiks venitada ja venitada. Ühesõnaga Brickleberry on see mille kohta öeldagse ropp ja rõve, aga mina üten, et vaimukas ning teravmeele. 4/5

Arusaadav, eks ole?

No comments: