Thursday, December 12, 2013

Inside Men


Inside Men - James Kent 2012

Ega saagi midagi enamat sisututvustuseks öelda kui sotsiaaldraama taustaga thriller raharöövist, sellele eelnenust ning järgnenust. Miniseriaali värk, nii kohe kui midagi enamat kirjutama hakkaksin, oleks esimene episood neljast juba ette ära räägitud, kuid neid pöördeid ja mänge on sealgi piisavalt, et mitte spoilerdama kippuda. Üldiselt siis põnev ja võib nõustuda ka siin-seal arvustusates läbilipsava sõnaga realistlik. On tegelaskujud luust ja lihast, on situatsioonid usutavad ning rööv kujutatu piires teostatav, olles samas piisavalt maalähedane lihtsuses. Aga minule tegi see realism justkui karuteene, sest raharöövifilmides jään alateadlikult ikka uskuma kommertskino kuvandit, et kuritegu tasub ära ja vastupidises veenmine tekitab paha tunde. Ikka see tarkade ja stiilsete kriminaalide maailm, kus kõiki ja kõike mängitakse kavalusega üle ning lõpuks kõnnitakse miljon kohvris oma teed. Selline erinevate inimeste mõttemaailmad, nende oma moraali järgivad käitumised ja piiripidamised või selle ületamised, lihtsalt ei sobi mu peas kokku ühe hea nutika rööviga.3/5
 
oli tasemel nagu ikka, üks põnevamaid karakteriarenguid ja motivatsioone viimasel ajal nähtud seriaalides filmides. Ma kohe võiks talle andestada, et ta aastaid tagasi veidras transseksuaalifilmis mängis.

2 comments:

a said...

Oli uudistes mõni aeg tagasi lugu kuidas KAPO pidas kinni mingid kamba vargaid kuna teadis tänu nende facebooki kontodele täpselt kes kellega läbi käib ja ülejäänud oli käkitegu olnud.

Hea idee "Ocean 11" lühiversiooniks.

Trash said...

Kui toonikad inglismaal möllasid, siis nabiti ka kümneid kinni, kuna reklaamisid oma röövsaaki FB-s.